Timp de preparare: 65 min
Portii: 8
Ingrediente:
- 400g făină albă
- 300g jeleuri Feleacul cu fructe de pădure
- 200g unt tartinabil
- 130g zahăr alb
- 3 gălbenușuri de ou
- 1 plic zahăr vanilat
- 1/2 linguriță sare
Într-un bol mediu se amestecă cele trei gălbenușuri cu zahărul și sarea, cu mixerul, până se ajunge la o compoziție albicioasă. Într-un recipient mai mare se pisează untul și făina cu o furculiță până când nu mai există bucăți mari de unt. Se aduce compoziția de ou și zahăr și se amestecă cu mâna până când se formează un aluat fin.
Jeleurile Feleacul vor trebui tăiate în bucățele mici, astfel încât să poată fi aranjate în inimioarele din aluat.
Tava de cuptor se pregătește cu hârtie de copt. Începeți să faceți bile de aluat și să le puneți în tavă. Inimioarele se fac cu degetele, apăsând pe aluat.
Acum se poate porni cuptorul la 180 grade C.
Puteți începe să aranjați jeleul Feleacul mărunțit în interiorul inimioarelor făcute cu degetele. După aceea, fursecurile se vor coace 13-15 minute, până când vor incepe să fie maronii în partea de jos.