Negresă cu rahat

Timp de preparare: 20 min

Portii: 8

Ingrediente:

- 150g ciocolată neagră

- 180g unt

- 3 ouă

- 200g zahăr

- 2 linguri cu vârf de făină

- 1 lingură cu vârf de cacao

- o jumătate de linguriță de praf de copt

- un pumn de migdale mărunțite

- 250g rahat Feleacul

Ciocolata se topește împreună cu untul în baie de aburi - după ce ciocolata s-a topit pe jumătate, oprim focul pentru a nu ajunge la temperatură prea mare. Se mixează ouăle cu zahărul până ajungem la o compoziție albicioasă. Încet și pe marginea castronului, se adaugă ciocolata călduță. Se adaugă lingura de cacao, făina și praful de copt. Într-o tavă de 20x30 cm, se nivelează compoziția și se adâncește pe jumătate rahatul tăiat bucăți. Se lasă la copt timp de 25 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C. Va trebui lăsat la răcit complet înainte de tăiere. Desertul este crocant în exterior și moale și lipicios la interior.