Timp de preparare: 30 min
Portii: 6
Ingrediente:
- 3 linguri cu vârf de făină
- 4 albușuri
- 4 gălbenușuri
- 40g zahăr pudră
- 2 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură:
- 200g halva Feleacul cu merișoare
- 80g unt
Gălbenușurile se mixează cu zahărul pudră, până când devine o compoziție albicioasă. Albușurile se mixează cu zahărul tos până când se ajunge la o spumă solidă. Se adaugă jumătate din făină peste gălbenușuri și se mixează. Peste acestea se adaugă jumătate din albușuri și se amestecă ușor, cu o spatulă, până la omogenizare. Adăugăm restul de făină, amestecăm, iar apoi restul de albușuri și amestecăm până când obținem un aluat subțire. Această compoziție se nivelează într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și se pune la cuptor timp de 13 minute la 170 grade C. După ce scoatem de la cuptor foaia, o lăsăm să se răcească 2 minute și apoi o rulăm strâns, apoi lăsăm la răcit la temperatura camerei timp de 30 minute. Până se răcește blatul, se pune untul într-un bol și se încălzește la cuptorul cu microunde timp de 30 secunde. Se adaugă halvaua și se omogenizează, mărunțind cu furculița. Desprindem hârtia de copt de pe blat, iar apoi nivelăm halvaua pe întreaga suprafață. Se rulează din nou strâns și se lasă la frigider timp de o oră.